Het circuit van de "Ruttense Brug" in Rutten is 1250 meter lang en heeft als ondergrond een mix van zand en klei en is een snel en technisch circuit die zeer geschikt is voor zowel de geoefende alswel de beginnende rijder.

Om de basis technieken te leren van het motorcrossen is het een ideale baan voor zowel de grote als de kleine rijder.

Op een baan als deze in Rutten leert men gauw het gebruik van zowel de achter als de voorrem, dit in tegenstelling tot zware zandbanen waarbij het gebruik van de voorrem nauwelijks nodig is.

Het startterrein bevind zich op het middenterrein waar ook het parc ferme is gevestigd.

Na de start slaat men rechtstaf om de romneyloods waar het circuit begint met mooie bochten, 12 springschansen en 2 lange rechte stukken waarbij de grote tafelbult op het rechte stuk de meest spectaculairste is.

Doordat er op het circuit zelf geen bomen staan of andere obstakels is op sommige plekken het gehele circuit te overzien wat zeker een plus is voor de toeschouwers maar ook voor de monteurs en helpers van de coureurs. Soms kom je ogen te kort!

Ook worden er jaarlijk ca. 3 a 4 trainingsdagen georganiseert door MAICHEL VISSER op het circuit waarbij de meeste facetten van het motorcrossen aan de order komt zoals, conditietraining, zithouding, bochtentechniek, sprongtechniek en natuurlijk ook het onderhoud van de motor

Deze dagen zijn altijd druk bezocht en en men rijd in 2 groepen, beginners en gevorderden.

De trainingsdag begint om 9 uur s'morgens en duren de hele dag tot s'middag 6 uur en na een trainingsdag van Maichel Visser rijden de meesten zeker aan het einde van de dag een aantal seconden sneller als dat ze s'morgens zijn begonnen.

Natuurlijk is het wel de kunst om het getrainde te blijven oefenen totdat je het echt goed onder de knie hebt

Maichel Visser is een doorgewinterde trainer die zelf ca. 18 jaar op internationaal niveau gecrosst heeft.

Voor de trainingsdagen kun U kijken op deze website onder : AGENDA

Maar opgeven moet U doen op de site van Maichel Visser

Hierboven ziet u ook de altijd gezellige kantine van MC NOP, daar kunt u terecht voor een hapje en een drankje, ook is hier altijd de inschrijving voor de wedstrijden en de prijsuitreiking.

In de kantine kunt u terecht voor snacks zoals patat, frikandellen, hamburgers, tosti's enz.... ook voor een drankje zoals cola, 7-up, extran, sinas, fristi, chocomel enz.. en natuurlijk voor de kleintjes een zakje snoep of een ijsje.

Verder is de kantine voorzien van 3 zeer nette wc's die ook alle keren weer worden verzorgt en schoongemaakt.

Hierboven ziet u dat MC NOP beschikt over een sproeiinstallatie om het stof tegen te gaan als dit er is.        

Een Pomp die ruim 240.000 liter per uur kan wegpompen, samen met 5 sproeikanonnen

Op de achtergrond ziet U ook de Romneyloods waar het materiaal en machines liggen opgeslagen

MC NOP kan alle voorkomende werkzaamheden in eigen beheer doen waar onder de baan lostrekken met een cultivator, de baan vlakken met een kilverbak en de baan stevig narollen.

Ook kan MC NOP de baan bijhouden en de diverse werkzaamheden uitvoeren met een eigen kraan en dumper zodat als de baan verandert word dit ook in eigen beheer word gedaan.

De baan word minstens 3x in de week gevlakt met een kilverbak zodat de baan er altijd tiptop in ligt.

 
 

Telefoon circuit: 0527 262764
Emailadres: info@mcnop.nl
Adres: Ruttenseweg 10, Rutten